Älä heitä pois kurkkua, jos tämä ei enään ole maukkaan näköinen. Jos kurkkusi alkaa kellertää mutta on silti mehukas, voit käyttää tätä muuhun kuin syötäväksi.

Tiesitkö, että voit esimerkiksi kiillottaa juhlakenkäsi kurkulla? Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja hiero kurkulla juhlakenkäsi nahkapintaa niin, että pinta alkaa kiiltää. Hieromisen jälkeen pyyhi kenkäsi rätillä, ja olet tämän jälkeen valmis astelemaan juhlatunnelmiin.

Släng inte bort gurka bara för att den inte längre ser läcker ut. Om din gurka börjat gulna, men fortfarande är saftig, kan du använda den till annat än till att ätas. 

Visste du att du till exempel kan polera dina festskor med gurka? Skär gurkan i tunna skivor och gnugga gurkan mot läderytan så att ytan börjar skina. När skorna blänker, kan de behöva torkas av med en trasa. Efter detta är du redo att dra ut i festvimlet.