Ammattiruuanlaittajat käyttävät useasti makeutta suolaisiin ruokiinsa pyöristämään makuja ja saadakseen nämä sointumaan yhteen. Tomaateista löytyy reilusti makeutta ja on täten paitsi ravintoarvoiltaan hyvä lisä ruokiin myös hyvä mausteena. Makeuden lisäksi tomaateista saa myös hapokkuutta.

De som tillreder mat till sitt yrke använder ofta sötma även till salta rätter för att runda av smaken och för att få olika smaker att passa ihop bättre. Förutom att tomater är ett bra tillägg till olika rätter för sitt rikliga näringsvärde, är tomaten även en bra krydda för att den innehåller sötma. Förutom söt är tomaten även syrlig.

Tomaatin voi lisätä ruokalajeihin sellaisenaan, mutta siitä saa kypsentämällä esiin enemmän makeutta ja täten lisää makuja. Tomaattia voi lisätä melkein kaikkiin ruokiin, ja on värikäs lisä moneen ruokalajiin. Esimerkiksi lämpimiin keittoihin, maukkaisiin kastikkeisiin ja talvisiin pataruokiin tomaatti sopii mainiosti.

Tomaten kan läggas till olika måltider både som sådan men vid upphettning framhävs smakerna och tomaten ger mera sötma till måltiden. Tomaten passar till de flesta rätterna, till exempel i varma soppor, smakrika såser eller till vintriga grytor.

Ideoita ja herkullisia tomaattireseptejä löydät lisää täältä.
Idéer och läckra tomatrecept hittar du här.