Kävimme tällä viikolla Berliinissä katsomassa mitä maailmalla tapahtuu, ja siellä oli vipinää ja vilskettä. Berliinissä järjestetään jo 25. kertaa Fruit Logistica messut, joka on yksi maailman suurimmista hedelmä- ja vihannesmessuista, jossa oli noin 2900 näytteilleasettajaa sekä ennalta arvioidut 70 000 kävijää.

Vi har denna vecka besökt Berlin för att kolla vad som händer runt om i världen, och där var det minsann mycket att beskåda. I Berlin ordnas det för 25e gången mässan Fruit Logistica som är en av världens största frukt- och grönsaksmässor med strax under 2900 utställare och förutspådda 70 000 besökare.

Messuilta löytyi mitä erikoisimmat tuotteet ja niksikkäimmät pakkaukset. Siellä oli vihanneksia ja hedelmiä joka puolelta maailmaa ja paljon värejä ja tuoksuja monissa halleissa. Saimme maistella tuoreita marjoja ja pähkinöitä sekä katsella pakkaus- ja työkoneita. Ihmettelimme uutuuksia vihannesten joukosta ja saimme paljon uusia ideoita ja inspiraatiota. Nyt pitää vaan pystyä pitämään nämä kutiavat sormet kurissa!

På mässan fanns massvis med annorlunda produkter och fiffiga förpackningar. Där fanns frukter och grönsaker från världens alla hörn och kanter och mycket färger och dofter i flera hallar. Vi fick smaka på färska bär och nötter och beskåda förpacknings- och arbetsmaskiner. Vi funderade kring nyheter bland grönsakerna och fick massvis med nya idéer och inspiration. Nu kliar det i fingrarna så man måste försöka hålla händerna i styr!