Kevätaurinko jo pilkottaa esiin ja näyttää, että kevät on tulossa. Vielä kuitenkin on talvea jäljellä ja ehdimme nauttia talvisista päivistä ulkona lumihangessa, tai miksi ei vaikka sisällä takan äärellä.

Vårsolen sticker redan fram och visar att våren är på väg. Dock får vi ännu njuta av vinterns vackra väder ett tag till ute i snödrivorna och inne framför brasorna.

Ruokapuolelle sopii tällöin mainiosti lämpimät keitot ja padat, joista löytyy runsaasti makuja ja tujua. Kun kevät on ovella, maistuu kuitenkin vähän kevyemmät ruuat mainiolta, ja haluan tämän takia antaa vinkin kevyestä mutta maukkaasta gulassikeitto reseptistämme. Gulassikeitosta löytyy lihan lisäksi paljon vihanneksia kuten tomaattia ja paprikaa sekä mausteita kuten valkosipulia ja cayennepippuria. Tähän reseptiin voi helposti lisäillä mausteita saadakseen oman maun mukaisen vahvuuden ja jos tahtoo tehdä tästä kasvisvaihtoehdon, voi helposti jättää lihan pois.

Denna tid på året passar det utmärkt med varma soppor och kryddstarkare grytor i matväg. När våren knackar på är det trevligt med lite lättare måltider och därför vill jag tipsa er om receptet på vår smakrika och lätta gulaschsoppa. I gulaschsoppan skall det vara förutom kött även mycket grönsaker som tomat och paprika och kryddor som vitlök och cayennepeppar. I detta recept går det enkelt att variera mängden kryddor för att hitta styrkan som passar just din smak och vill man göra soppan vegetarisk går det enkelt att lämna bort köttet. 

Keiton voi helposti kantaa mukanaan talvisille retkeille vaikkapa pulkkamäkeen termoksen avulla. Ota siis mukaan lämmin keitto koko porukalle kun menette ulos pakkaseen peuhaamaan!

Soppan kan enkelt tas med ut på vintriga utflykter som i pulkabacken genom att lägga den i en termos. På så sätt kan du ta med varm soppa till hela gänget när ni går ut i kylan!