Hei, minä olen Mats! Olen työskennellyt Närpiön Vihanneksella jo kolme vuotta talouspäällikkönä, jossa toimin esimiehenä reippaille talous-tytöille Susannalle ja Jessicalle. Täällä hoidan myös IT-projekteja sekä paljon muita asioita, jota voi lyötyä pienestä organisaatiosta.

Hej, det är jag som är Mats! Jag jobbar sedan tre år tillbaka som ekonomichef på Närpes Grönsaker, där jag är förman åt våra duktiga ekonomi-tjejer Susanna och Jessica. På min lott faller även IT-projekt och mycket annat smått och gott som finns i en mindre organisation.

Opiskelin taloustietoa Vaasan Hankkenissa 90-luvun loppupuolella, ja työskentelin tämän jälkeen Hankenissa vielä 12 vuotta opettajana ja yrityshallinnon tutkijana. Akateemisen maailman jälkeen työskentelin lyhyesti kirjanpitäjänä, ennen kuin Närpiön vihanneksesta tuli minun työpaikkani. Täällä minä viihdyn mainiosti! Työni on monipuolista ja yritys kehittyy koko ajan.

Jag studerade till ekonom vid Hanken i Vasa under slutet av 1990-talet och jobbade sen där i 12 år som lärare och forskare inom företagsledning. Efter akademiska världen jobbade jag kortvarigt med bokföring innan Närpes Grönsaker blev mitt arbetsmässiga hem och här trivs jag utmärkt! Arbetet är mångsidigt och företaget utvecklas hela tiden.

Vartuin maalaistalossa Maalahdessa (Övermalax) ja muutin takaisin Maalahteen vuonna 2012 uuteen punaiseen taloomme valkoisine päätyineen perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu vaimoni Anette, joka on kehityspsykologi sekä meidän kolme poikaamme: kohta 8 vuotias Hannes, 5 vuotias Isak sekä yksi vuotias Victor. Työmatkaani kuluu päivittäin yli 120 km ja tämän ajan täytän yleensä äänikirjoilla, mieluiten dekkareilla.

Jag växte upp i Malax på en bondgård och är gift med utvecklingspsykologen Anette som nu är hemma med våratre busiga pojkar: Hannes snart 8 år, Isak 5 år och Viktor 1 år. År 2012 flyttade vi in i vårt nybyggda röda hus med vita knutar i Övermalax. Detta betyder att jag pendlar över 120 km per dag till jobbet! Den tiden fyller jag ofta med ljudböcker, helst deckare.

Vapaa-ajallani suurin osa ajastani kuluu lasteni kanssa. Hannes rakastaa jalkapalloa ja Isak tykkää rakennella legoilla. Meillä on kaneja ja kanoja, sekä todella pensainen puutarha, jonka pitäisi siistiä. Yritämme keksiä puuhaa, jota voi tehdä koko perheen kanssa, kuten hiihtää, tehdä ruokaa sekä pelata pelejä. Jos saan ylimääräistä aikaa itselleni, lueskelen mielelläni dekkareita tai katson hyviä elokuvia.

På fritiden går mycket tid åt att vara med barnen, Hannes älskar fotboll och Isak är en baddare på att bygga Lego. Vi har kaniner och höns, och en buskig trädgård som borde fixas. Vi hittar på saker som familjen kan göra tillsammans, som att skida, laga mat eller spela spel. Om jag får tid över för mig själv så läser jag gärna en deckare eller ser en bra film.