Tomaten, som är en av världens mest populära grönsaker, är en väldigt mångsidig grönsak. Att man kan använda tomat på så många olika sätt, i både varm och kall matlagning, äta den som sådan eller som mellanmål eller tilltugg, gör att man enkelt kan äta tomat vid de flesta tillfällen.

Tomaatti, joka on yksi maailman suosituimmista vihanneksista, on todella monipuolinen vihannes. Tomaattia voi käyttää melkein joka tilanteessa, koska se sopii lämpimiin sekä kylmiin ruokiin, syödäkseen sellaisenaan, välipalaksi tai vaikka naposteltavaksi.

Tomaten är en hälsosam grönsak med en bred skala av vitaminer, mineraler samt antioxidanter och är även därför bra att lägga till i sin alldagliga kost. Till exempel innehåller tomaten rikligt av C-vitamin och Lykopen.

Tomaatti on myös vitamiinien, antioksidanttien ja mineraaliensa ansiosta terveellinen ja myös tämän ansiosta hyvä lisä jokapäiväiseen ruokavalioon. Tomaatti sisältää runsaasti esimerkiksi C-vitamiinia ja Lykopeenia. 

Finländarna äter ca 11 kg tomat i året.
Hur mycket tomat äter du ungefär?

Suomalainen syö noin 11 kg tomaattia vuodessa.
Paljonko tomaattia sinä syöt?