Kim är hemma från Yttermark, har bott ungefär 15 år i Sverige där han jobbat med service och byggande av maskiner inom vacumsystem för återvinning. Tillbaka till Finland kom han vid 2011 och började jobba på Närpes Grönsaker som ansvarsperson för service och underhåll år 2015. Här trivs han bra, tack vare sitt mångsidiga jobb med maskinerna och den goda gemenskapen han har med arbetskompisarna.

Kim, joka on kotoisin Yttermarkista, on asunut noin 15 vuotta Ruotsissa, jossa hän työskenteli kierrätysjärjestelmien rakentamisen ja huoltamisen kanssa. Takaisin Suomeen hän muutti vuonna 2011, ja hän aloitti työskentelyn Närpiön Vihanneksella huolto- ja kunnossapidon vastuuhenkilönä vuonna 2015. Täällä hän viihtyy hyvin monipuolisen työnsä ja mukavien työtovereittensa ansiosta.

Kim som är en snäll och hjälpsam person kan man hitta lite var som helst på Närpes Grönsaker. Om han inte jobbar med service för maskinerna kan man även hitta hon som chaufför för någon av packningslinjerna. Han är en av de personerna som vet om det mesta på packeriet.

Kimin, joka on kiltti ja auttavainen henkilö, voi löytää melkein mistä vaan Närpiön Vihanneksella. Jos hän ei työskentele jonkun laitteen huollon kanssa, voi hänet myös löytää pakkauslinjaston kuljettajana. Hän on yksi niistä henkilöistä, joka tietää melkein kaiken pakkaamolla.

När han inte jobbar umgås han gärna med sina två söner, Vincent (12 år) och Ben (9 år). Tillsammans med pojkarna brukar han köra med fyrhjuling eller bilar, eller skruva på dessa. Kim, som är utbildad timmerman, har även ett stort intresse för att bygga och renovera och har ofta något projekt där hemma på gång. Även trädgårdslandet brukar han sätta mycket tid på.

Vapaa-ajallaan Kim viettää mielellään aikaansa poikiensa Vincentin (12 vuotta) ja Benin (9 vuotta) seurassa. Yhdessä he tapaavat ajella mönkijällä tai autolla tai sitten ruuvimeisseli kädessä ruuvailla näitä. Kimillä, joka ammatiltaan on timpuri, on palava kiinnostus rakentamista ja kunnostamista kohtaan, ja hänellä on melkein aina joku projekti käynnissä kotona. Myös puutarhaan hän panostaa paljon aikaa.

I sommar ser han fram emot en resa till sin gamla hemstad Stockholm, njuta på stranden och bada samt alla goda biffar han kommer grilla tillsammans med smakrika grönsaker, som exempelvis fyllda bifftomater!

Kesälle hän on suunnitellut matkan vanhaan kotikaupunkiinsa, Tukholmaan, rannalla nautiskelua ja uimista sekä monta hyvää pihviä maukkaitten vihannesten kera, kuten täytetyt pihvitomaatit.