Hej, det är jag som är Jonas. Kallar mig själv för asfaltsläggare, men titeln säger dock försäljnings- och marknadsföringsdirektör. I praktiken avser jag med min utnämning av mig själv att mitt huvuduppdrag är att platta vägen åt mina kolleger för att de skall kunna utföra sitt arbete på ett bra och smidigt sätt. Det handlar i praktiken om att förutspå och lösa problem samt att jobba på en front längre fram hela tiden. Tillsammans med mitt team så försöker vi utveckla sälj- och marknadsfunktionen på Andelslaget Närpes Grönsaker.

Hei, minä olen Jonas. Kutsun itseäni asfaltoijaksi, mutta tittelini on kuitenkin myynti- ja markkinointipäällikkö. Käytännössä päätyöni on raivata tietä kollegoilleni niin, että he voivat tehdä työnsä hyvin ja helposti – täten kutsumanimeni. Pyrin ennustaa ja ratkaista ongelmia sekä ennakoida tulevaisuutta koko ajan. Yhdessä tiimini kanssa yritämme kehittää myyntiä ja markkinointia Osuuskunta Närpiön Vihanneksella.

Mina första levnadsår bodde jag i Vasa, men uppvuxen och hemma är jag i Smedsby, Korsholm. Är uppvuxen i en företagarfamilj och inledde sommarjobbskarriären redan som 12-åring på pappas företags byggarbetsplatser. Som riktigt ung var det polisyrket som lockade mig, sedan var det timmermansarbetet och till sist kockyrket jag hade bestämt mig för. Till slut blev det ändå ekonomistudier och en ekonomexamen.

Olen alun perin kotoisin Vaasasta, mutta vartuin Mustasaaren Sepänkylässä yrittäjäperheessä ja aloitin urani kesätyöntekijänä isäni rakennusyrityksessä jo 12 vuotiaana. Nuorena haaveilin poliisin, rakennusmiehen sekä kokin ammatista, mutta lopulta päädyin taloustieteiden opintoihin.

Jag trivs fantastiskt bra med mitt arbete och spenderar en stor del av min vakna tid på kontoret eller på resande fot i tjänstens tecken. Det som enligt mig definierar mig som människa är ändå min fantastiska familj. Min fru Anette, den till sjukskötare utbildade omhändertagaren som ser till att vardagen snurrar trots att maken ständigt är på vift. Min 8-åriga dotter Nadja, yrvädret som ärvt envisheten och utseendet av sin mor samt munlädret av sin far, snacka om att det finns kommande utmaningar. Vår lediga tid försöker vi att så långt som möjligt spendera tillsammans.

Viihdyn työssäni todella hyvin ja vietän konttorilla tai työmatkoilla suuren osan ajastani. Mikä mielestäni määrittelee minua ihmisenä, on kuitenkin minun mahtava perheeni, johon kuuluu vaimoni Anette ja 8 vuotias tyttäreni Nadja. Anette, joka on ammatiltaan sairaanhoitaja, pyörittää meidän arkea, vaikka minä aina olen poissa. Nadja, joka on perheen veitikka, on perinyt äidiltään itsepäisyytensä ja ulkonäkönsä ja puheliaisuutensa isältänsä – täällä tulee tulevaisuudessa löytymään haastetta! Pyrimme viettämään mahdollisimman paljon vapaa-ajastamme yhdessä.

Tillsammans har vi skapat vårt drömhem på landsbygden i Solf, Korsholm. En lugn oas mitt i naturen, med goda grannar, skog, åkermark och djurliv runt knutarna. Sommartid tillbringar vi nästan all fritid ute vid sommarstugan på en holme i Malax skärgård. Annars är umgänge med vänner och god mat av stort intresse. Själv går jag gärna på gym och spinning i enlighet med vad tidtabellen tillåter.

Yhdessä olemme luoneet unelmakotimme maaseudulle Mustasaaren Sulvalle, joka on rauhallinen keidas keskellä luontoa, kivojen naapureiden, metsän, pellon sekä eläimien keskellä. Kesällä vietämme melkein kaiken vapaa-aikamme kesämökillämme Maalahden saaristossa. Muuten ystävien seura ja hyvä ruoka ovat meille lähellä sydäntä. Itse käyn Spinning-tunneilla ja kuntosalilla aina kun aikataulu näin sallii.

Hoppas ni alla får en riktigt glad midsommar, minns att shoppa mycket växthusgrönsaker!
Toivotan teille kaikille aivan mahtavaa juhannusta, muistakaa ostaa paljon kasvihuonevihanneksia!

Jonas