I år har tomatodlarna Mats och Marina anslutit sig till Andelslaget Närpes Grönsaker, de har odlat tomat sedan år 1999 då de skaffade sitt första växthus. Tidigare har paret jobbat i olika slags växthus och skaffat sig erfarenhet, innan de började odla på egen hand.

Tänä vuonna viljelijätiimiimme liittyi kaksi uutta viljelijää – Mats ja Marina, jotka ovat viljelleet tomaattia vuodesta 1999 kun he hankkivat ensimmäisen kasvihuoneensa. Aiemmin pari on työskennellyt erilaisissa kasvihuoneissa hankkien työkokemusta.

Marina och Mats har på sin tomt 7 400 m² med växthus, där de odlar traditionell rund tomat året om. Till utbildningen är båda odlingsträdgårdsmästare och har lång erfarenhet från växthusodlingar. Båda har dessutom kopplingar till tomatnäringen från förr, då många av deras släktingar, inklusive mor- och farföräldrarna varit tomatodlare.

Marinalla ja Matsilla on tontillaan 7 400 m² edestä kasvihuoneita, jossa he viljelevät perinteistä pyöreätä tomaattia vuoden ympäri. Ammatiltaan he ovat molemmat viljelijäpuutarhureita ja heille on monen vuoden kokemus viljelemisestä. Molempien perheistä löytyy myös tomaatin viljelijän taustaa, kuten esimerkiksi molempien isovanhemmat.

Utöver växthusen spenderar Marina och Mats stora delar av sin fritid på sommarstugan eller ombord på sin båt. Fritiden spenderas även tillsammans med deras tre barn och barnens hobbyer; Michelle 23 år, Melinda 15 år och Mattis 13 år. Till familjen hör även hunden Jacke och kaninen Haily. På sin egen tid brukar Mats även jaga älg och småvilt.

Pariskunnan perheeseen kuuluu itsensä lisäksi myös kolme lasta, Michelle 23, Melinda 15 ja Mattis 13 vuotta sekä koira Jacke ja kani Haily. Kesällä he viihtyvät kesämökillään taikka veneensä kyydissä ja vapaa-aikansa he viettävät lasten harrastusten ja Matsin metsästysharrastuksen parissa.