Känslan av sol i ansiktet och gräs mellan tårna är svårslaget. Jag är nog en sommarmänniska ända ut i fingertopparna. En av mina favoritfärger är gul och en favoritblomma är solros.

Auringon lämmittävä tunne kasviolla ja ruohon pehmeys varpaitten välissä on lyömätön. Lempivärini on keltainen ja lempikukkani on auringonkukka. Olen siis kesäihminen.

Vi flyttade från vår hyreslägenhet i centrala Närpes, till vårt nybyggda hus i Finby för 5 år sedan min man Kim och mina döttrar Jennifer (14 år) och minstingen Isabelle (8 år), och det har vi nog inte ångrat. Barnen har en stor gräsmatta att leka och sparka boll på och jag får pyssla med trädgårdsplanering och -skötsel, något som jag saknade när vi bodde i lägenhet.

Muutimme viisi vuotta sitten Närpiön keskustassa olevasta vuokra-asunnostamme uuteen omakotitaloomme Finbyssä mieheni Kimin ja tyttärieni Jennifer (14 vuotta) ja pienokaisen Isabellen (8 vuotta) kanssa. Täällä lapsilla on oma iso nurmikko, jossa he leikkivät ja potkivat palloa ja minä saan puuhata puutarhassa eri askareitten parissa, jota minä ikävöin, kun asuimme asunnossa.

Vi har även utökat familjen med hunden Scott, katten Maija och guldhamstern Tiana. Jag är uppvuxen på en bondgård i Övermark i sann ”Bullerbyanda” och efter gymnasietiden, ett mellanår i Borgå och handelsstudier i Vasa hamnade jag slutligen i Närpes igen. Jag har under hela mitt yrkesliv jobbat på kontor. Jag började som bankfunktionär och arbetar nu som ekonomisekreterare på Närpes Grönsaker. Att sitta under arbetsdagarna inne på kontor är en bidragande orsak till att jag gärna är ute och njuter av solen så mycket som det bara går på min fritid.

Perheemme on vuosien varrella kasvanut, ja siihen kuuluu nyt myös koiramme Scott, kissamme Maija sekä kultahamsterimme Tiana. Vartuin maatilalla Övermarkissa, ja päädyin takaisin Närpiöön pidettyäni välivuoden Porvoossa ja taloustiedon opintojen jälkeen Vaasassa. Olen koko työikäni työskennellyt konttorissa, uran jonka aloitin työskentelemällä pankissa. Tällä hetkellä työskentelen taloussihteerinä täällä, Närpiön Vihanneksella. Työpäivän aikana istun aika paljon sisällä, joten vapaa-ajallani olen mielelläni ulkona nauttien auringosta.

Under den nämnda fritiden är en av mina favoritsysselsättningar härliga båtturer på havet med min man och vi åker gärna hela familjen söderut när höstrusket ger sig till känna. Hoppas att vi ännu får njuta av många långa och varma dagar i sommar! Ta vara på dem.

Mainitsemallani vapaa-ajallani olen mielelläni veneen kyydissä merellä mieheni kanssa. Kun syksy lähenee, tapaamme myös koko perheen kera matkustaa etelän lämpöön. Toivottavasti saamme vielä nauttia monesta lämpimästä kesäpäivästä tänä kesänä! Nauttikaa niistä.

Hälsningar,
Terveisin,

Susanna