Hösten med de svalare och mörka kvällarna smyger sig försiktigt på och därmed är kräftsäsongen redan i full gång. Till den roliga kräftskivan med många olika tillbehör passar ett gott nybakat bröd helt perfekt. För att få känslan av det nybakade brödet utan att behöva vänta på att brödet skall jäsa länge kan man fylla färdiga baguetter med en saftig fyllning och grädda det i ugnen.

Syksyn viileät ja pimenevät illat lähenevät ja rapusesonki on jo täydessä vauhdissa. Mikäs sopisi paremmin hauskan rapujuhlan täyteläiseen pöytään kuin vastaleivottu leipä? Saadakseen uunituoreen leivän tuntua, ilman taikinan pitkää kohotusaikaa, voi aivan hyvin täyttää valmiin patongin mehukkaalla täytteellä ja paahtaa sen uunissa.

Ugnsbatong med tomatsmör

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 st vitlöksklyftor
½ ask körsbärstomater
1 knippe färsk timjan
1 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar
1 st 30-40 cm:s vetebatong

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader­. Finhacka timjan och pressa vitlök i en skål med smör, blanda tillsammans med den finhackade flavorinotomaten, tomatpuré och kryddor. Skär djupa v-snitt i batongen och fyll dessa med tomatkryddsmöret. Grädda batongen i varm ugn i ca 8-10 minuter.

Tomaatilla täytetty patonki

Ainekset: 
100 g huoneenlämpöistä voita
2 kpl valkosipulinkynttä
½ rs kirsikkatomaatteja
1 nippu tuoretta timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
1 kpl vehnäpatonki (30-40cm pitkä)
suolaa ja mustapippuria

Tee näin: 
Laita uuni 225 asteelle. Silppua timjami ja valkosipuli, lisää ne kulhoon missä huoneenläpöinen voi. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää tomaatit, tomaattipyree sekä mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Tee patonkiin terävällä veitsellä viillot ja täytä ne tomaattivoilla. Paista lämpöisessä uunissa noin 8-10 minuuttia.