Kjell kom in på Närpes Grönsaker för första gången redan år 1978, då han som 14-åring började sommarjobba på packeriet. Sin tjänst som lagerchef, som numera är produktions- och arbetsskyddschef fick han år 1999. På Närpes Grönsaker är Kjell en del av ledningsgruppen och han arbetar mycket med produktionsplanering, personalfrågor och arbetsskyddsfrågor.

Kjell asteli sisään Närpiön Vihannekselle ensimmäisen kerran jo vuonna 1978, kun hän aloitti kesätyöt 14. vuotiaana pakkaamolla. Hänen virkansa varastopäällikkönä, joka nykyisin on tuotanto- ja työturvallisuuspäällikkö, hän aloitti vuonna 1999. Kjell on osa Närpiön Vihanneksen johtoryhmää ja hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. tuotantosuunnittelu, henkilökunta- sekä työturvallisuuskysymykset.

Ursprungligen kommer Kjell från Yttermark, där han kommer från en växthusodlarfamilj. Båda hans föräldrar och morföräldrar var odlare, och i dagsläget är även en av Kjells två bröder odlare. Trots sin odlarbakgrund blev Kjell utbildad till pälsdjurstekniker och har arbetat som egenföretagare enda sedan han fyllde 17 år och 23 år framåt.

Kjell on kotoisin Närpiön Yttermarkista kasvihuoneviljelijäperheestä. Molemmat hänen vanhemmistaan ja toiset isovanhemmistaan olivat viljelijöitä, ja tänä päivänä myös toinen hänen veljistään on viljelijä. Vaikka hänellä onkin viljelijätausta, hän on koulutettu turkiseläinteknikko ja on työskennellyt yrittäjänä 23 vuotta, jo 17 vuotiaasta asti.

Kjell har en härligt stor familj med sin fru Linda och tre barn, Rasmus 19 år, Ennie 12 år och Eddie 10. Utöver dem hör även katten Rufus och kaninerna Zacha och Pellisa (som tidigare hette Pelle) till familjen. På fritiden trivs Kjell ute i skärgården i Kalax där de har en sommarstuga var han brukar grilla god mat, bygga på olika projekt och bara njuta.

Kjellillä on ihana suuri perhe vaimonsa Lindan ja kolmen lapsensa, Rasmus 19 vuotta, Ennie 12 vuotta sekä Eddie 10 vuotta kanssa. Heidän lisäkseen perheeseen kuuluvat myös kissa Rufus ja kanit Zacha ja Pellina (jonka aiempi nimi oli Pelle). Vapaa-aikana Kjell viihtyy saaristossa Kalaxissa, jossa heillä on kesämökki. Täällä Kjell mielellään grillaa hyvää ruokaa, rakentaa eri projekteja sekä vaan nauttii.

Om han inte njuter av sin tid på villan, så brukar Kjell kolla på Krafts fotbollsmatcher eller spela schack. En stor del av hans fritid går även till att spendera tid med barnen och deras hobbyer som är främst fotboll, sång och musik.

Jos hän ei nauti ajastaan mökillään, Kjell viettää paljon aikaa lastensa harrastusten, jalkapallon sekä musiikin parissa. Tämän lisäksi hän käy katsomassa Kraft jalkapallojoukkueen pelejä ja pelaa mielellään shakkia.