Sen tietää, että syksy on tulossa, kun aamut kylmenevät ja illat ovat pimeitä. Kesäiset ruuat kuten raikkaat salaatit jäävät helposti sivuun ja lämpimät keitot ja pataruuat alkavat taas maistua. Keitot ja pataruuat ovat helppoja ja nopeita tehdä, ja näitä voi tehdä paljon kerralla niin, että ruokaa ei tarvitse joka päivää valmistaa. Nämä sopii myös mainiosti lounaslaatikkona mukaan töihin taikka kouluun ja raaka-aineita voi vaihdella niin, ettei lounaasta tarvitse tulla kallista.

Man vet att hösten är nära när morgnarna blir kalla och kvällarna mörka.  Somriga rätter som fräscha sallader lämnar åt sidan och varma soppor och smakrika grytor kommer fram igen. Dessa rätter är väldigt enkla att göra, och det går att göra storkok av dessa så man inte behöver laga mat varje dag. Dessa rätter går även perfekt att ha med sig i en lunchlåda till jobbet eller skolan och genom att variera ingredienserna kan man hålla priset på maträtten låg. 

Väriä näihin ruokiin saa helposti vihanneksilla, ja paprika on oiva kasvis tähän. Paprikoita löytyy monen eri värisiä, esimerkiksi punaista, keltaista taikka vihreää, ja vaihtelemalla näitä saa värin lisäksi myös variaatiota maun makeuteen.

Färg till dessa maträtter får man enkelt genom grönsaker och paprikan är en perfekt grönsak för detta. Av paprikor finns det många olika färger, till exempel röda, gula samt gröna. Genom att variera dessa får du förutom färg, även variation på smakens sötma.  

Ps. Grilliä ei myöskään vielä kannata laittaa pois, vaan sillä voi vielä laittaa maukkaita ruokia ja lisätä syksyn makuja esimerkiksi mausteilla kuten tuore chili
Det löns inte att lägga bort grillen ännu, för med hjälp av den kan man fortfarande göra smakrika måltider. För att få mera höstligare smaker till maten kan man lägga till mera kryddor, som exempelvis färsk chili.