När man besöker familjen Mannfolk i Lappfjärd blir man glatt bemött av både stora och små. Familjen består av föräldrarna Jonas och Milena och de har tre döttrar, 12 åriga Ida, 1 åriga Julia samt Nea som lite blygt visar att hon är tre år gammal. Dessutom vill katterna Bacon och Bertil som kommer emot en på gården hälsa på dig.

Kun käy tervehtimässä Mannfolkin perhettä Lapväärtissä sitä saa iloisen vastaanoton sekä suurilta, että pieniltä. Perheestä löytyy vanhempien Jonaksen ja Milenan lisäksi kolme tytärtä, 12 vuotias Ida, 10 vuotias Julia sekä Nea, joka kysyessäni ujostellen näyttää olevansa kolme vuotta vanha. Heidän lisäksi pihalla tulee kissat Bacon ja Bertil vastaan tervehtien.

På gården där familjen bor finns även ungefär 3500 m2 med växthus där Jonas odlar tomat och gurka. Han tog över sin pappas företag och växthus år 2005, och odlar än i dag i dessa växthus. Innan detta har Jonas tillsammans med sin pappa odlat i flera år.

Perheen kotipihalta löytyy noin 3500 m2 kasvihuoneita, joissa Jonas viljelee sekä tomaattia, että kurkkua. Vuonna 2005 hän jatkoi isänsä yritystä ja alkoi itse viljelemään isänsä kasvihuoneissa. Ennen tätä Jonas kuitenkin on työskennellyt isänsä rinnalla monta vuotta.

Jonas och Milena är säsongodlare och producerar grönsaker ungefär halva året. Trots detta betyder det inte att familjen har mycket fritid. Plantorna anländer på vintern i slutet av februari, och då är det dags att plantera dessa för att få en bra skörd passligt till våren. Dessa plantor är i växthusen fram till slutet av oktober, så säsongen är ganska lång. Efter att plantorna tagits bort i november är det dags att städa ur och desinficera växthusen lagom till jul. Under denna period då plantorna inte är i växthusen skall även nästa säsong förberedas, nya odlingsunderlag läggas ut samt serviceunderhåll göras innan de nya plantorna igen anländer i februari, och en ny säsong kan börja.

Jonas ja Milena ovat sesonkiviljelijöitä ja tuottavat vihanneksia noin puolet vuodesta. Kuitenkaan vapaa-aikaa ei löydy mitenkään liikaa, koska taimet saapuvat jo 

helmikuun lopussa ja tuottavat satoa noin lokakuun loppuun. Helmikuun lopussa taimet istutetaan sopivasti niin, että satoa alkaa tulla reippaasti keväällä. Lokakuussa kun taimet otetaan pois alkaa kasvihuoneiden tyhjennys, siivous sekä desinfiointi, mikä yleensä valmistuu jouluksi. Samalla kun kasvihuoneet ovat tyhjillään tulee myös valmistella tulevaa kautta, huoltaa kasvihuoneita sekä asetella uudet viljelysalustat ennen kuin uudet taimet saapuvat taas helmikuussa, ja uusi kausi saa alkaa.

Om det blir tid över från alla växthussysslor försöker familjen göra någon resa under årets gång men även hinna med lite golf, villaliv samt barnens hobbyer.

Jos aikaa jää yli yrittää perhe ehtiä matkustaa vuoden aikana, tämän lisäksi he panostavat aikaa lasten harrastuksiin, kesämökkeilyyn sekä golffiin.

Vi vill önska alla pappor en riktigt härlig farsdag!
Tahdomme toivottaa mahtavaa isänpäivää kaikille isille!