Sladjana är relativt ny på Närpes Grönsaker och har jobbat här i ett och ett halvt år. Henne hittar man ute i packeriet, och under sommarhalvåret jobbar hon som linjeförare för paprika– och bifftomatslinjen. På vintern kan man hitta henne på så gott som vilken linje som helst.  Hennes favoritarbetsuppgift är definitivt att vara linjeförare, då hon kan planera själv hur hennes dag ser ut, organisera dagen, ta initiativ och göra saker och ting på sitt sätt. Som person är hon väldigt noggrann, glad och energisk, och man märker det bra när man ser henne arbeta.

Sladjana on työskennellyt Närpiön Vihanneksella noin puolitoista vuotta ja hänet löytää pakkaamon puolelta. Kesäsin hän ohjaa paprika– sekä pihvitomaattilinjastoa ja talvisin hänet voi oikeastaan löytää mistä vaan pakkaamolta. Hänen lempityötehtävänsä on kuitenkin paprikalinjaston ohjaaminen, koska silloin hän itse saa suunnitella päivänsä, organisoida, tehdä aloitteita sekä tehdä asiat omalla tavallaan. Henkilönä Sladjana on todella energinen, iloinen ja tarkka, ja tämän huomaa, kun hänet näkee työskennellen.

En typisk dag för Sladjana går ut på att hon startar alla maskiner på linjen och kontrollerar kylen för att se hur mycket vara som finns i lagret. Sedan sorterar hon den mängd av paprika hon behöver och packar produkten enligt kunds beställning. När man är linjeförare behöver man även göra en del administrativa pappersarbeten, så odlarna får veta vad som packats och hur det sorterats.

Tyypillisenä työpäivänä Sladjana aloittaa työpäivänsä käynnistämällä linjaston kaikki koneet, sekä käy kierroksella kylmiössä, jossa hän tarkista paljonko paprikaa löytyy. Sitten hän lajittelee sen määrän paprikaa mitä hän tarvitsee, ennen kuin ne pakataan ja lähetetään asiakkaalle. Linjastolla on myös osa hallinnollisia töitä, joita päivän aikana tehdään niin, että viljelijät saavat tiedot pakatusta raaka-aineesta.

Sladjana är en hårt arbetande kvinna, och gillar att hålla koll på det mesta. På fritiden går en stor del av hennes tid åt att umgås med familjen dit mannen Zoran och barnen David, 10 år och Elena, 5 år tillhör. Förutom att hålla hushållet i skick brukar Sladjana tillsammans med sin familj försöka hitta på roliga dagsutflykter eller annat skoj med familjen.

Sladjana on kova tekemään töitä ja pitää siitä, että hänellä on asiat hallussa. Vapaa-ajallaan suuri osa hänen ajastaan menee perheensä parissa, johon kuuluu aviomies Zoran sekä lapset David, 10 vuotta ja Elena, 5 vuotta. Talouden kunnossapidon lisäksi Sladjana pyrkii perheensä kanssa tekemään päiväretkiä tai muuta hauskaa perheensä kanssa.