Det finns många olika traditioner kring påsken. Beroende på ditt modersmål, din boningsort, ditt ursprung och din familj kan traditionerna se olika ut. Att klä ut sig till påskhare som gömmer ägg eller påskhäxa som på kvasten flyger fram bland molnen med sin kaffepanna och sin katt till och från Blåkulla. Chokladägg, memma, lammrätter, påskmust, påsklimpa. Videkissar, påskliljor, påskris, påskgräs, ja listan kan göras hur lång som helst. Måla ägg är ju också något som många gör, för att inte glömma de härligt sprakande påskbrasorna. Vad du än har för traditioner kring påsken så önskas Du en underbar sådan med just det program Du väljer!

Pääsiäiseen liittyy monta perinnettä. Riippuen äidinkielestäsi, asuinpaikastasi, taustastasi ja perheestäsi voivat traditiot näyttää erilaisilta. Pukeutuminen pääsiäispupuksi joka piilottelee munia tai pääsiäisnoita joka lentää luudalla pilvien seassa kahvikannuineen ja kissoineen Sinivuorelle ja takaisin. Suklaamunat, mämmi, lammasruuat, pääsiäsjuoma, pääsiäislimppu. Pajunkissat, pääsiäisliljat, pääsiäisrisut, rairuoho. Maalata munia on myös jotain mitä harrastetaan, unohtamatta pääsiäiskokot. Mitkä ikinä traditiosi pääsiäisenä ovatkaan, toivotamme Sinulle ihanaa sellaista, juuri sellaisella ohjelmalla mitä Sinä valitset!

I det stora hela finns det några gemensamma nämnare för påsken: att dekorera och äta. Dessa två kan kombineras i den mån att många äter med ögonen. Vi kan dekorera det vi skall äta. Eller använd det ätbara till dekoration. Dekorera maten med t.ex. pärltomater i rött och orange, färgerna passar perfekt till påsken. Töm pärltomatsbägaren och så ditt påskgräs i den, vi är ju vana vid att sätta påskäggen (vare sig det är choklad eller målade kycklingägg) i gräset men det kan ju även dekoreras med tomater.

Muutama yhdistävä tekijä pääsiäisen vietossa on kuitenkin: koristaminen ja syöminen. Nämä voidaan yhdistää siinä mielessä että moni syö silmillä. Voimme koristella sen minkä syömme. Tai käyttää syötävät koristeluun. Korista ruoka esim. punaisilla ja oranssinvärisillä helmitomaateilla, värit sopivat täydellisesti pääsiäiseen. Tyhjää pikari ja istuta sinne rairuohosi. Olemme tottuneita laittamaan pääsiäismunat (oli ne sitten suklaa tai maalatut kananmunat) ruohoon mutta sen voi myös koristaa tomaateilla.

Idag har många olika specialdieter av en orsak eller annan, om påsklimpan i butiken inte passar dig kan Du kolla receptet till vår glutenfria tomatlimpa här,kanske den passar just Dig.

Nykyään monella on erikoisvalioita syystä tai toisesta, jos kaupan pääsiäislimppu ei sovellu sinulle voit käydä tarkistamassa meidän gluteenittoman tomaattilimpun reseptin tästä, ehkä se sopii juuri Sinulle.

Påsken förknippas i dess nutida skrud mycket med barn. Många kanske anser att den tappar sin mening då barnen vuxit upp. Många av evenemangen som ordnas kring helgen är ju dock inte endast inriktade till barn. Dessa är även samlingspunkter, som t.ex. den egna byns påskbrasa. Delta i evenemang som arrangeras runt omkring dig, håll dem levande. Glad påsk!

Pääsiäinen yhdistetään nykymuotonsa vuoksi monesti lapsiin. Moni ehkä ajattelee että sen viehätys katoaa kun lapset kasvaneet. Moni tapahtuma joka järjestetään pitkin viikonloppua, eivät ole vain lapsille suunnattuja. Nämä ovat myös kohtaamispaikkoja, kuten esim. oman kylän pääsiäiskokko. Osallistu tapahtumiin jotka järjestetään ympärilläsi, pidä ne elossa. Iloista pääsiäistä!