Pelimanni, laatupäällikkö, äiti, kulinaristi, vaimo ja insinööri – Spelman, kvalitétschef, mamma, kulinarist, fru och ingenjör 

Hei, olen Jenni-Mari, mutta minua kutsutaan Jenniksi, koska niin päätin määrätietoisesti jo esikouluikäisenä. Toimin laatu- ja kehityspäällikkönä Närpiön Vihanneksella. Aloitin kesäkuussa 2017, joten vuosi on tullut täyteen ja se on ollut kaikin tavoin oppirikasta aikaa. Minulla oli ennestään toki kokemusta elintarvikealasta ja laatujärjestelmistä, mutta paljon on myös opittu lisää ja oppimisen tiellä jatketaan. Lisäksi ruotsin kielen taitoni on kehittynyt huomattavasti vuoden takaisesta. Se on nykyisen työni yksi parhaista bonuksista.

Hej, jag är Jenni-Mari men alla kallar mig för Jenni. Det bestämde jag redan i förskoleåldern. Jag jobbar som kvalitéts- och utvecklingschef på Närpes Grönsaker. Jag började i juni 2017, vill säga ett år har redan gått och det har varit en lärorik tid. Jag hade ju nog sedan tidigare erfarenhet av näringslivsbranschen samt kvalitétessystem men har lärt mig mer och gör det hela tiden. Till på köpet har min svenska utvecklats enormt under tiden. Det är en av bästa bonusarna med mitt nuvarande jobb.

Kotoisin olen Pohjois-Suomesta Kemistä, josta lukion jälkeen muutin ympäristöteknologian opiskeluiden perässä Pohjanmaalle Vaasaan. Vaasan jälkeen jatkoin opiskeluitani vielä Seinäjoella ja valmistuin bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi. Asumme edelleenkin Seinäjoella mieheni ja lähes 3-vuotiaan tyttäremme kanssa.

Är hemma från norra Finland från Kemi. Efter gymnasiet flyttade jag till Österbotten till Vasa för att studera miljöteknologi. Efter Vasa fortsatte jag mina studier i Östermyra (Seinäjoki) till ingenjör inom bio- och närlingslivsteknik. Vi bor fortfarande i Östermyra med min man och vår snart 3 åriga dotter. 

Vapaa-ajallani soitan haitarilla kansanmusiikkia, mikä on ollut rakas harrastukseni jo lapsuudesta saakka, mutta muuta musiikkia kuunnellessani pidän melankoliasta aina iskelmästä raskaampiin genreihin. Kutsun itseäni kulinaristiksi, sillä hyvä ruoka on intohimoni ja minusta on ihanaa esimerkiksi suunnitella illallinen pitkän kaavan mukaan ja toteuttaa se joko perheen tai ystävien kesken. Ravintoloissa valintani kohdistuvat usein listan erikoisimpiin annoksiin, on jännää kokeilla kaikkea uutta! Erikoisimpia kokeilujani ovat mahdollisesti tähän asti olleet sammakon reidet ja siankorvat sekä kotikeittiössä riistan sisäelimet.

På fritiden spelar jag folkmusik på dragspel, en kär hobby sedan barndomen. Min musiksmak är dock mer melankolisk i allt från schlager till tyngre genrer. Jag kallar mig själv kulinarist för att god mat är min passion och jag tycker det är underbart att planera en middag med många rätter och förverkliga dessa tillsammans med familj eller vänner. På restauranger väljer jag de mer speciella alternativen, det är intressant att prova på nytt! De mest speciella rätter jag provat på är nog antagligen grodlår och grisöron och i det egna köket inre organ av vilt.

Kulunut vuosi on mennyt kyllä kertakaikkisen täyteläisesti uuden työn merkeissä, mutta myös häitä järjestäessä, sillä kesäkuun alussa minusta tuli myös vaimo. Se onkin äitiyden ohella tähänastisista titteleistä kaikkein paras 😉

Det gångna året har nog varit fyllt med det nya jobbet men även med bröllopsplanering för i början av juni blev jag även fru. Det är titteln som, vid sidan av mamma, nog är den allra bästa hittills 😉