FinRavinto 2017-tutkimuksessa on todettu, että vain viidennes suomalaisista syö riittävästi kasviksia. Suositusten mukaan tulisi syödä vähintään 500g hedelmiä, kasviksia ja marjoja päivässä. Syötkö sinä?

Enligt undersökningen FinRavinto 2017 äter endast var femte finländare tillräckligt med grönsaker. Enligt rekommendationer skall man äta minst 500g grönsaker, bär och frukt per dag. Gör du det?

Useimmat meistä vastaavat varmasti tähän kysymykseen kieltävästi. Mutta meille tarjoamat mahdollisuudet olisivat mitä erinomaiset, sillä kauppojen hedelmä- ja vihannestiskit ovat täynnä herkullisia vihanneksia. Ja mitä parasta, kotimaisia vihanneksia saa suomessa ympäri vuotta, joten suosi ihmeessä puhtaita suomalaisia vihanneksia!

Största delen av oss svarar säkert nekande på den frågan. Men möjligheterna för oss skulle vara ypperliga, då butikernas frukt- och grönsaksdiskar står fulla med härliga godsaker. Och det bästa med allt, är att det finns inhemska rena grönsaker till förfogande året runt i Finland, så föredra för all del inhemskheten!

Tämä ei vaatisi ”muuta” kuin ostaa kotiin, valmistaa ja syödä. Mutta miksi se on niin vaikeata saavuttaa ne suositellut 500 grammaa? Ehkä se johtuu tietämättömyydestä, tai taidosta valmistella kasviksista ruokaa. Ehkä sitä koetaan hankalaksi, koska se on jotain uutta? On varmaan myös haastavaa tietää, mitkä vihannekset sopivat keskenään? Syyt voivat olla monet.

Det är ”bara” att köpa hem, tillreda och äta. Men varför är det då så svårt att uppnå de rekommenderade 500 grammen?  Kanske beror det på okunskapen om att tillreda vegetariska rätter? Kanske man upplever att det är problematiskt då det är något nytt? Det är kanske också utmanade att veta vilka grönsaker som passar smakmässigt ihop med varandra? Orsakerna kan vara många.

Bulgursalaatti Kasvisreseptit.fi
Uudelta nettisivulta Kasvisreseptit.fi löydät helpot ja nopeat kasvisreseptit. Sivusto on jokaisen kasvisruokaystävän unelma ja toimii arjen apurina. Kuvassa bulgursalaatti.

Mutta nyt me Närpiön Vihanneksella, tulemme helpottamaan kaikkien onnistumista tässä kasvishaasteessa. Muutama viikko sitten avasimme uuden kasvisreseptit.fi – sivuston. Sivusto auttaa sinua löytämään inspiraatiota ja tarjoaa uusia vinkkejä muilta käyttäjiltä, jotka ovat jo ennestään innoissaan kasvisruoasta ja sen valmistamisesta.

Så nu har vi på Närpes Grönsaker gjort slag i saken, och gjort det lite lättare för dig att lyckas med dina 500 g grönsaker om dagen. För några veckor sedan lanserade vi en ny webbsida som heter kasvisreseptit.fi. Sidan gör det lättare för dig att hitta inspiration och få nya tips av andra, som redan är inspirerade av vegetarisk mat.

Miksi et aloittaisi tällä, että yksi päivä viikossa söisit kasvisruokaa? Sitten voit laajentaa kahteen, jos kaikki tuntuu hyvältä. Luulen että toteat nopeasti, että olet saavuttamassa ne 500 grammaa päivässä, mikä onni! Luulen, että pienillä askelilla ja muuttamalla omia tekoja, saa aikaiseksi muutoksen joka tekee hyvää omalle mielialalle. Elämä muuttuu helpommaksi ja voi elää täydellisempää elämää. Ole sinäkin villinä vegeen! #villinävegeen

Varför inte börja med att göra en dag i veckan till en grönsaks dag? Sen kan man utöka till två om allt känns rätt. Snabbt kan man konstatera att man är på god väg att uppnå de 500 grammen, vilken lycka! Jag tror att med små steg och genom att ändra dina egna handlingar, gör du gott för ditt mående. Det blir som lite mera lättare och perfektare att leva.

https://kasvisreseptit.fi/resepti/vihrea-terveys-smoothie/