Emme aloita siemenestä ja mullasta, vaan messuista ja maailman tarjonnasta. Valikoimme tarkasti koekasvatukseen vuosittain useita eri tomaattilajikkeita, joita testaillaan kasvatuksen, kestävyyden ja etenkin sen maun suhteen jopa parikin kasvatuskautta. Testausmenestyksestä riippuen tuote sitten hylätään tai hyväksytään viljeltäväksi valikoimaamme. Kestävän, terveen ja satoisan taimen lisäksi tuotteen aromi ja maku on ensisijaisen tärkeä. Uskokaa tai älkää, mutta makutestejä tehdessä voi kahden eri lajikkeen makuero tai suutuntuma olla hyvinkin huomattava. Mausta emme suostu tinkimään. Se on yhtä kuin tavaramerkkimme.

Vi börjar inte odla från frö och jord, utan allt får sin början från mässor och vilket utbud av grödor som finns på marknaden. Vi väljer noggrant ut ett antal sorter av tomater varje år, som testas i olika former, vi testar hur de är att odla, deras hållbarhet och i synnerhet deras smak står i fokus. Denna process kan ta upp till två odlingssäsonger. Beroende på hur testerna lyckas så förkastas produkten eller godkänns, godkänns produkten så finns det goda förutsättningar att den kommer in i vårt sortimete till nästa säsong. Förutom den hållbara, friska och produktiva plantan, så är aromen och smaken av produkten viktigt egenskaper för oss. Tro det eller ej, men när vi gör smaktester, kan smakskillnaden eller munkänslan på två olika sorter vara mycket märkbara. Då vi testar smaken på produkten vägrar vi kompromissa. Vi vill endast ha det bästa! Smaken är vårt varumärke.

Tomaatinsiementen kylvöstä kuluu noin puolitoista kuukautta, ennen kuin taimet ovat valmiit istutettavaksi kasvihuoneeseen. Istuttamisen jälkeen taas kuluu noin kahdeksan viikkoa ennen kuin taimet alkavan antaa kunnon satoa. Ympäri vuoden viljelijät hoivaavat taimia ja pieniä kehittyviä palluroita huolella ja rakkaudella. Nykytekniikka mahdollistaa lämpötilan ja valon säätelyn mahdollisuuden pimeimpänäkin vuodenaikana. Tomaattien punertuvat posket tuovat hymyn viljelijöidenkin huulille. Tomaattien alkaessa olla valmiita maailmalle, ne kerätään ja toimitetaan pakkaamolle, jossa ne lajitellaan, koon, värin ja painon mukaan yhtenevästi. Pakkauksessa käytämme pahvisia 5kg pakkauslaatikoita.
Det tar ungefär en och en halv månad från sådden innan plantorna är redo för plantering i växthuset. Efter plantering, tar det ungefär åtta veckor innan plantorna börjar ge ordentligt med skörd. Odlaren ger sin kärleksfulla omvårdnad åt plantorna under hela odlingssäsongen, vilket bidrar till välmående och starka plantor. Modern teknik i växthusen ger effektiv styrning av temperatur- och belysning under den mörkaste säsongen. Tomaternas rödaktiga kinder bidrar också till ett leende på odlarnas läppar, vilket gör att odlingen går som en dans. När tomaterna börjar vara redo för världen plockas de och levereras till packeriet, där de sorteras, beroende på storlek, färg och vikt. Vi packar våra tomater i en 5kg förpackning av kartong.

Osuuskunta Närpiön Vihannes | Andelslaget Närpes Grönsaker

Meidän tomaatit myydään ja jaetaan ympäri Suomea. Talviaikaankin voit luottavaisesti valita kotimaisen tomaatin ilman, että sinun tarvitse tinkiä mausta tai laadusta. Jopa parin päivän sisään pakkaamisesta meidän pienet punaiset pallerot houkuttelevat ostajia kaupoissa punaiset posket hehkuen. Niillä on ollut hyvä ja turvallinen elämä ja niitä on kohdeltu rakkaudella ja varoen. Tomaatteja ei satuteta prosessin aikana. Niiden kunnianhimoinen tehtävä on tuoda hymy asiakkaankin huulille tämän haukatessa maistuvan puraisun mehukkaasta, aromikkaasta, ylpeydellä viljellystä kotimaisesta tuotteesta. Me Osuuskunta Närpiön Vihanneksella olemme ylpeinä saattelemassa nämä pallerot maailmalle.

Olemmehan olleet mukana ”kädestä pitäen” niiden kehityksen alusta alkaen.

Våra tomater säljs och distribueras runt om i hela Finland. På vintern kan du tryggt välja en inhemsk tomat utan att behöva kompromissa om smak eller kvalitet. Redan efter ett par dagar från packning lockar våra söta röda bollar till sig köpare i butiken med sina passionerade röda kinder. Tomaterna har haft en bra och trygg uppväxt och har skötts med kärlek och omsorg från början till slut. Vi kan garantera att de inte blir illa behandlade under processen. Deras slutgiltiga ambitiösa uppgift är nu att få ett leende på kundens läppar, då hen tar sin första tugga av den saftiga, aromatiska tomaten. Här på Andelslaget Närpes Grönsaker är vi stolta över att leverera dessa delikatesser till just dig. Vi har ju varit med från början och sett till att våra tomaters uppväxt och utveckling har löpt enligt alla förväntningar.

Låt våra grönsaker smaka alla dagar om året!

#rentinhemsk #madeinnärpes #puhtaastikotimainen

Facebook

Instagram