Hyvää pyhäinpäivää! ~ Glad alla helgons dag!

31.10 2017|

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna 4. marraskuuta menehtyneitten muistoksi. Suomalaisen perinteen mukaan halutaan muistaa jo poismenneitä läheisiä ja rakkaita sytyttämällä kynttilän heidän muistolleen. Samalla voisimme myös tulevana lauantaina muistaa meidän poismenneitä läheisiä kokkaamalla muistollisen illallisen. Ruoka on asia joka yhdistää. Sen parissa vietetään läheisten keskuudessa myös hienoja hetkiä mutta myös surullisia. Rauhoittukaamme pyhäinpäivän viettoon! Alla helgons dag firas i år den 4 november till ära för de bortgångna. Enligt finsk tradition vill man komma ihåg sina bortgångna nära och kära och därför tänder man ljus till deras minne. Samtidigt kunde man också tillreda en minnesvärd middag till deras minne. För mat är en sak som förenar närstående i alla situationer, genom maten firas trevliga stunder men också sorgsna. Så låt oss stilla oss, och fira Alla helgons dag i lugn och ro! […]

Odlare enda sedan barnsben ~ Lapsesta asti kasvihuoneviljelijä

17.10 2017|

Johan visste redan som barn att han skulle börja odla grönsaker. Hans föräldrar som arbetade som odlare hade alltid en väldigt positiv inställning till sitt arbete, och gav därmed en bra bild av jobbet till Johan. Johan, som alltså är tredje generationens odlare, jobbade i sina föräldrars växthus som ung och började odla i eget växthus år 1991. I ett senare skede tog Johan även över sina föräldrars växthus och idag har han tillsammans med sin fru Anne ca 25 000 m2 med växthus (arealen går att jämföras med 3 ½ fotbollsplan). I dessa växthus kan man hitta både traditionell rund tomat och gurka. Johan tiesi jo lapsena, että hänestä tulisi kasvihuoneviljelijä. Hänen vanhempansa työskenteli viljelijöinä ja heillä on aina ollut positiivinen asenne työtänsä kohtaan. Täten Johankin sai positiivisen kuvan työstä. Johan, joka on jo kolmannen sukupolven viljelijä, työskenteli vanhempiensa kasvihuoneissa nuorena ja aloitti viljelyn omassa kasvihuoneessa vuonna 1991. Myöhemmin myös Johanin vanhempien kasvihuoneet siirtyivät hänelle. Tänään hänellä ja hänen vaimollaan Annella on noin 25 000 m2 edestä kasvihuoneita (pinta-ala voidaan verrata 3 ½ jalkapallokenttään), joista löytyy perinteistä pyöreää tomaattia sekä kurkkua. […]

Kvinnan med många järn i elden ~ Nainen, jolla monta rautaa tulessa

10.10 2017|

Eva är mitt namn och det är jag som är profilen bakom Närpes Grönsakers marknadsföring. Jag inledde min karriär i Närpes för fyra och ett halvt år sedan. Först som försäljare med marknadsföringsuppgifter, till att för snart två år sedan jobba heltid med marknadsföring och utvecklandet av Närpes Grönsakers brand. Ett mycket givande och intressant jobb som driver ens inre hunger att åstadkomma steg framåt. Minun nimeni on Eva ja olen se persoona joka työskentelee Närpiön Vihanneksella markkinoinnin parissa. Aloitin urani Närpiössä noin neljä ja puoli vuotta sitten myyjänä, jolla oli markkinointitehtäviä, mutta siirryin kokopäiväisesti markkinoinnin ja Närpiön Vihanneksen brändin kehittämisen pariin noin kaksi vuotta sitten. Hyvin palkitseva ja mielenkiintoinen työ, joka ajaa halua tuottamaan tuloksia. […]

Herra tomaattien aatelin takana ~ Mannen bakom tomaternas adel

03.10 2017|

Dunnetomaatti, jota kutsutaan tomaattien aateliksi, on viljelty Närpiön Vihanneksella jo kuusi vuotta. Tomaattiviljelijällä Börje Ivarssilla on yhdessä Närpiön Vihanneksen kanssa yksinoikeus viljellä tätä Dunne mini san Marzano – tyyppistä tomaattia Suomessa. Tämä tomaatti, joka on maultaan makea ja aromaattinen on viljelijän mielestä hyvän makuinen, hyvän muotoinen sekä houkutteleva. Börjen mielestä tomaattiviljely vaatii sitoutumista sekä tarkkuuta. Dunnetomaten, som kallas för tomaternas adel har odlats för Närpes Grönsaker redan i sex år. Tomatodlaren Börje Ivars har tillsammans med Närpes Grönsaker ensamrätt till att odla denna Dunne mini san Marzano – typ av tomat i Finland. Denna tomat som av smaken är söt och aromatisk har enligt odlaren själv god smak, trevlig form samt att den är attraktiv. Börje anser att tomatodlingen kräver stort engagemang och noggrannhet. […]